Primele luni de viață în trei sau ce înseamnă cu adevărat fericirea!

Au trecut puțin mai mult de trei luni şi jumătate de când suntem trei, iar viața noastră nu a fost niciodată mai palpitantă. Tot ce făceam înainte a fost pus pe hold și timpul parcă s-a oprit în loc. Micul nostru omuleț a venit la pachet cu o imensă putere de atracție și ne face să nu ne dorim nimic altceva decât să îl mulțumim și să fim cea mai bună variantă a noastră în fața lui.

LNY0042.jpg

Micuța Crina este noul nostru șef și nucleul casei. Cumva, o ființă atât de mică reușește să mă trezească noaptea de 3, 4 ori și să nu mă supăr, să plângă și să îmi activeze toate simțurile necesare pentru a rezolva problema cu calm, să mă topesc doar uitându-mă la ea şi să mi se înmoaie genunchii la fiecare zâmbet al ei. Știam că viața se va schimba după venirea copilului, dar nimeni nu a putut să îmi explice în cuvinte satisfacția și dragostea care plutește în aer în casa noastră. Micuța umple locul, apropie oameni, aduce zâmbete pe cele mai triste fețe și te face să vezi toată viața în roz! Asta înseamnă fericire și armonie în famile. ❤

PSX_20180820_143847

Nu trece zi fără să mă minunez și să îmi dea lacrimile de fericire la gândul că ea chiar există și este a noastră, parte din noi! Un sentiment care nu poate fi explicat în cuvinte. Şi pentru cei care nu au copii şi nu înțeleg, nici nu trebuie să încerce pentru că nu vor reuşi. Şi eu vedeam înainte paharul deja plin, aveam o viață completă şi nu înțelegeam câtuşi de puțin ce e aşa grozav să ai un copil. Simțeam că nu am ce vorbi cu unii prieteni care erau deja părinți, iar câteodată îi şi evitam. Şi bine făceam pentru că rareori funcționează prieteniile între părinți şi rebeli, sunt două lumi foarte diferite cu alte priorități.

Lăsând la o parte clipele minunate, prima lună alături de un nou născut poate fi solicitantă pentru majoritatea mamelor. Privind înapoi însă, pot spune că nu mi-a fost atât de greu și știu și de ce. Nu mi-a fost greu pentru că am fost informată și mi-am dedicat timp să ascult sfaturile altor mame pe care să le filtrez şi să rămân cu ce mi se potriveşte, să merg la cursuri de alăptare și puericultură, mi-am dedicat timp să aflu ce mă așteaptă ca să știu cum să mă pregătesc şi cel mai important, nu mi-am setat aşteptări nerealiste. E clar că în prima lună fotoliul şi perna de alăptat sunt prietenii tăi cei mai buni, dar din fericire există şi Comedy Central. 😂 În afară de informațiile legate de toaleta bebelușului și hrănirea lui, am aflat la cursuri şi cum poți avea un copil liniștit. Am aflat că cel mai bine este să faci exact ce simți că e mai bine pentru tine și pentru copilul tău, fără să asculți de cei din jur și să profiți de fiecare moment pentru a îți ține bebelușul în brațe. Apropierea este necesara atât pentru copil cât și pentru mamă.

Suntem însă diferiți şi e perfect normal să alegem diferit.

 

Și iată cum puiul meu a stat 90% din timp în brațe la mine, la tatăl ei, la bunici, a dormit în brațe, am dansat, i-am cântat, am pupat-o, a stat la sân ca să mănânce sau doar ca să mă simtă aproape, a dormit lângă noi în pat ca să se simtă ocrotită, fără să mă chinui să schimb naturalul cu care omenirea a supraviețuit atâția ani. Aşa am simțit, aşa am făcut şi povestea continuă fix la fel. 😎

Nu mai scap de ea? Dar de ce aș vrea să scap? Copilul meu este parte din mine, din familia mea și din viața mea. Dacă ambii parteneri sunt conștienți de asta, totul va fi perfect. Viața nu va mai fi niciodată ca înainte și nici nu ne dorim asta. Pentru noi, rolul de părinți este mai frumos decât orice pe lume!

Colici? Nu știu ce sunt. Plânsete fără motiv? Până acum nu știu cum sunt. Oboseală extremă? Recunosc, sunt obosită, dar în limite. Treziri și plimbari până în camera copilului și înapoi de câteva ori pe noapte? Nu, mersi! Nu am vrut să mă chinui singură și am preferat să dormim mai mult și mai bine, toți 3 în pat, să alăptez la orizontală câteodată chiar fără să mă trezesc. Stat doar în casă și scurte ieșiri în parc? Am primit vizite, am fost în vizite, am fost la shopping, la restaurant, la mall, la bunici, la frați, la grătare și ieșiri la iarbă verde. Relația cu soțul? Micuța ne-a apropiat mai mult ca niciodată! În afară de câteva kg în plus pe care abia aștept să le dau jos prin sport, viața mea e AT ITS BEST!

Şi lunile au trecut şi au trecut de trei, iar între timp viața în trei a devenit şi mai frumoasă! Am călătorit şi am ieşit cu micuța mai mult decât credeam, am fost la munte, mergem la mare, am fost la piscină cu fetele, am fost la un botez, în vizită la birou, la cununia unor prieteni buni, la mall, în parc, la terase… ce mai, a fost o vară plină! Mergem cu ea peste tot şi evident asta exclude nopți zgomotoase, dar ne e bine aşa. Nu pot să o las acasă pentru că plânge de dor şi mi-am dat seama că nici nu vreau asta. Cel mai bine mă simt când e cu mine, când văd că e bine. Sigur că am mai plecat cate o oră de lângă ea, dar tot pentru bunăstarea familiei. La sport, la cosmetică, etc.

Îmi dau seama că nimeni niciodată nu mă va mai privi cum o face ea, cu atâta dragoste sinceră, savurându-mi fiecare mişcare şi zâmbind cu gura până la urechi la fiecare cuvânt pe care îl rostesc. Momentan eu sunt lumea ei şi încerc să nu dau greş, să fie mândră de mine, să fiu aici, în prezent, lângă ea. Nu vreau să pierd nicio secundă de bebeluşeală pentru că ştiu că îmi va fi dor de aceste momente minunate. Orice altceva este zero şi poate să aştepte mult şi bine.

 

Crina, iubita mea, te iubesc până la cer!

#KeeshaTraiesteDinPlin #FaRaiDinCeAi

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s