Botezul – cum să se distreze şi mama ca tot omul

După venirea bebeluşului parcă nimic nu mai pare uşor când vine vorba de organizarea unui eveniment, mai ales când este vorba de unul atât de important precum botezul.

Timp de căutat pe internet locații şi idei ar fi, mai greu este cu deplasarea pentru discuții, căutatul rochiei potrivite sau alegerea ținutei bebeluşului, ca să nu mai spun de grija „supraviețuirii” zilei respective. 😂 Proaspetele mămici ştiu despre ce vorbesc.

Ştiu cum este să nu ai timp de nimic atunci când copilul doarme după regula celor 90 minute, evetual la tine în brațe, şi ştiu că la început mi se părea imposibil să mă ocup de toate detaliile. Țin minte că eram foarte stresată, dar apoi m-am adunat şi, urmând câteva reguli de bun simț, am trecut cu bine şi de asta, ba chiar m-am şi distrat. 💃

Am stabilit în primul rând ce vrem de la locație. Noi am vrut să fie aproape de casă, să aibă grădină sau măcar o terasă, locuri de parcare, destul loc de dans şi cel mai important, să fie disponibilă într-o zi de sâmbătă. Astfel au rămas pe lista scurtă doar trei variante, dintre care am vizitat două şi am ales-o pe prima. Trebuie să menționez că în tinerețe am fost ursitoare şi mi-au rămas în minte câteva locații de evenimente, precum şi cea aleasă.

Cu biserica a fost şi mai simplu, am vrut să fie undr am făcut şi nunta şi unde am fost botezată şi eu: Catedrala Sf. Iosif. Ne-am gândit din timp la un program aproximativ al evenimentului şi astfel am rezervat biserica la ora dorită şi am ales ca părintele Francisc Doboş să oficializeze ceremonia, un om pe care îl admiram de mult timp.

Invitațiile le-am făcut eu în Photoshop şi le-am trimis doar online, pe mail sau whatsapp, nu ne-am mai complicat cu ele fizic pentru că oricum nu am fi avut când să le împărțim. Şi iată că invitații au venit chiar şi aşa. 😊

Ținuta Crinei am comandat-o de la Atelier Bebe şi a fost croită special pe dimensiunile ei de bebe Slim Fit. Rochița a fost superbă, dar sincer vorbind, acum n-aş mai alege o rochie aşa umflată pentru că i se tot ridica 😔. Pentru mine am comandat două rochii online de la Diva Charms, alese special să pot alăpta uşor, le-am probat linistită acasă şi pe una am returnat-o. Am scăpat deci de stresul umblatului prin magazin şi am avut noroc să îmi vină bine.

Crina Ioana-4Crina Ioana-31

Furnizorii i-am ales dintre prieteni: pentru candy bar, lumânare, plicuri, meniuri şi tort am apelat la o prietenă veche – Alecsandra de la How Eventful, pe care o recomand cu drag. Am discutat detaliile doar la telefon, fără să umblu pe la întâlniri şi totul a ieşit perfect! Pentru poze am ales un prieten vechi care ştie cât de stresant este să organizezi un eveniment, am discutat tot la telefon şi ne-am văzut direct în ziua botezului – Mihai de la I Do Photo. Pentru video – Ovidiu şi Miruna de la Lovegraphy, cei care ne-au filmat şi la nuntă şi ne-a plăcut mult cum au filmat, iar pentru muzică (am ales Dj) şi aranjamente ne-am mulțumit cu ce ne-au recomandat/oferit cei de la Palatul Ghica Tei. Botezul a fost în Sala Cavalerilor şi a ieşit chiar mai bine decât ne aşteptam. Pentru machiaj îi mulțumesc Loredanei Cencu, iar pentru păr Ioanei Mihai. Recomand pe toată lumea cu care am lucrat!

Nu despre organizare în sine voiam eu să scriu prea multe însă, ci despre cum am trăit eu ziua şi cum am reuşit totuşi să mă distrez cu atâtea pe cap.

Când tu eşti mama bebeluşului botezat, lucrurile sunt destul de complicate. Vrei ca invitații tăi să se distreze, să petreacă şi să danseze – noi am ținut neapărat să facem botezul sâmbătă ca să se stea mai mult – dar vrei să îi fie bine şi bebeluşului, să doarmă şi să mănânce cum trebuie, să fie liniştit şi totodată parcă îți doreşti să te poți distra şi tu puțin. De menționat: Crina nu dormea singură în căruț, doar la mine în brațe, la sân, sau în sistemul de purtare şi câteodată în maşină, deci nu ne-a ajutat prea mult că aveam o cameră la dispoziție, doar să fi stat eu cu ea acolo, dar astfel pierdeam toată petrecerea.

Vârsta bebeluşului este foarte importantă, nu ştiu însă care e cea mai bună. Noi am ales să o botezăm pe Crina la 4 luni jumate, nu neapărat că am vrut să fie mai mare, ci am vrut să evităm sezonul nunților ca să fie sala disponibilă şi să poată veni cât mai multă lume – e născută în mai şi am făcut botezul în octombrie. Alegerea noastră s-a dovedit a fi bună pentru cum am procedat noi, dar am auzit şi situaţii în care, în jur de 4 luni intervine regresia somnului, iar bebeluşul este mult mai dificil de adormit decât înainte. Ce mai, cu un bebeluş nu ştii niciodată cum va decurge ziua, e la noroc şi ține foarte mult şi de starea părinților. E foarte important să fiți calmi, doar aşa vor ieşi toate bine. Trust me!

Ziua botezului a fost evident haotica, dar am supraviețuit! 😂 Copilul s-a trezit de dimineață pe la ora 7:30, l-am alăptat, apoi l-am lăsat cu tati şi am fugit la machiaj. Într-o oră şi 15 minute eram deja înapoi acasă, iar Crina dormea în sistem (Manduca XT) la tati. Primul succes! Imediat a venit şi fata care mi-a făcut părul şi când a terminat s-a trezit şi copilul. Perfect timing! 😊 Am alăptat din nou, m-am îmbrăcat şi au venit naşii, foto şi video. Evident că exact când am început cu îmbrăcatul copilului era din nou oră de somn şi a început să fie agitată şi să plângă, aşa că am făcut câteva poze şi am culcat-o o jumătate de oră. Din păcate nu am putut să o las să îşi facă tot somnul pentru că întârziam la biserică şi s-a trezit când vrut să o transfer în maşină. Alți părinți mai reuşesc.

Crina Ioana-5Crina Ioana-46Crina Ioana-48

Am ajuns la timp la biserică, dar cu copil prost dispus şi cum nu am mai avut timp să o alăptez, evident că a început să plângă în timpul botezului. Aici am avut parte de cea mai frumoasă surpriză: părintele Francisc Doboş a oprit slujba şi m-a încurajat să o alăptez, acolo, în fața altarului ❤. Crina a supt şi s-a liniştit, timp în care toată lumea asculta cântecul frumos al corului şi soprana cu voce de înger. Emoționant şi minunat! Apoi a mai durat puțin slujba, am mai chinuit puțin copilul şi la câteva poze şi apoi gata, toată lumea spre sală! Din nou mare succes!

Crina Ioana-81Crina Ioana-83Crina Ioana-109Crina Ioana-129Crina Ioana-138Crina Ioana-159Crina Ioana-174Crina Ioana-198Crina Ioana-203

Crina Ioana-178Crina Ioana-179Crina Ioana-183Crina Ioana-184

Pe drum Crina a dormit în maşină. Fericiți, am parcat în curtea restaurantului şi am trimis bunica să stea lângă ea. Mare greşeală că am oprit motorul maşinii, căci copilul s-a trezit după alte doar 30 minute de somn… asta este, am rămas calmă şi am alăptat-o pe leagănul din fața sălii, apoi am pus-o în Manduca, unde a continuat somnul. Am primit astfel invitații şi am reuşit să socializez cât s-a stat afară. Deşi era octombrie am avut mare noroc de vreme frumoasă!

Crina Ioana-235Crina Ioana-250Crina Ioana-255Crina Ioana-260Crina Ioana-265

După ce s-a trezit, Crina a stat mult în brațe la bunici, la naşa sau chiar la diverşi invitați, iar când a fost din nou oră de somn am folosit evident Manduca. Am mâncat şi am dansat cu copilul în sistem, cu căşti antifonice iar camera pusă la dispoziție am folosit-o doar pentru schimbat.

Când au venit ursitoarele, iar am trezit copilul după un somn scurt şi la tort s-a repetat povestea. 🤦‍♀️ Nu a fost o zi prea bună pentru odihnă, dar Crina a fost neaşteptat de cooperantă, cred sincer că a fost şi datorită calmului nostru.

Le recomand pe cele mai simpatice ursitoare, Ursitoare Gâdilicea! Textul este emoționant şi tot momentul este cu bun gust. Au pachet cu tot cu dans țigănesc care nu e cum suna, chiar e decent și ridica lumea la dans, de obicei petrecerea se animă foarte tare după acest moment dar se poate renunța la el dacă se dorește, iar pentru cei mici fac face painting și modeleaza baloane. La noi a fost o oră binmeritată de respiro pentru părinții prezenți.

Crina Ioana-324Crina Ioana-398Crina Ioana-418Crina Ioana-430Crina Ioana-463

Evenimentul nostru a durat pana la 1:30, invitații au dansat, s-au distrat, au servit mâncare bună şi cel mai important, ne-am distrat şi noi, părinţii alături de ei.

Crina Ioana-534Crina Ioana-570Crina Ioana-483Crina Ioana-505Crina Ioana-511Crina Ioana-518Crina Ioana-541Crina Ioana-596Crina Ioana-619

Reguli de urmat pentru cât mai puțin stres (mă adresez mamelor, căci ele sunt capul familiei 😂):

1. Gândeşte-te bine cam câți invitați veți avea şi ce vrei de la locație şi fă un short list.

2. Pune pe hârtie un program aproximtiv al evenimentului, în funcție de orele de somn ale bebeluşului.

3. Nu încerca lucruri noi în ziua respecivă: dacă vrei să îi dai lapte praf bebeluşului, testează înainte dacă îl acceptă şi îi face bine; dacă bebeluşul nu doarme de obicei în căruț sau cu bunicii, nu încerca acum; dacă bebeluşul nu a mai fost purtat în sistem, probează înainte cum vă înțelegeți cu el.

4. Dacă alegi să porți bebeluşul în sistem ca mine, alege o rochie care nu se şifonează şi în care poți alăpta dacă este cazul şi nu uita de căşti.

5. Ca la orice eveniment de când a apărut bebeluşul, nu uita că planul de acasă se poate schimba de 10 ori, deci cel mai bine rămâi calmă şi iei lucrurile cum aşa cum vin. Nu îți face niciun fel de aşteptări.

6. Dacă la nuntă ai avut posibilitatea să stai doar pe ringul de dans şi să animi petrecerea, sau chiar ai reuşit sa schimbi două vorbe cu aproape fiecare invitat, la botez este puțin probabil să poți face asta.

7. Relaxează-te şi rămâi calmă! Haha, ştiu că e greu, dar vei face față mult mai uşor la toate provocările.

Succes!

#KeeshaTraiesteDinPlin

#TraiesteFrumos

Lasă un comentariu