Hai, neamule, la patinoar! Sau oriunde afară din casă, deşi e frig

Azi am fost deja a 8a oară în acest sezon la patinoarul din Cişmigiu. Nu e mult dar e mult mai mult decât în alți ani şi cu siguranță mai merg de câte ori voi avea ocazia!

Anul acesta fiind cu bebeluş am stat mai mult pe acasă şi am plecat mai rar în weekend din oraş. Da, îmi lipsesc plecarile neprogramate din timp şi aerul de munte, însă m-am hotărât să mă bucur mai mult de tot ce am aproape de casă şi să nu mai visez mereu la cioara de pe gard.

Avem un oraş minunat! Ca multe altele din țara noastră. Da, cu multe părți mai puțin bune şi înapoiate poate față de oraşe din alte țări, dar oriunde găseşti ceva de făcut, iar în sezonul rece aproape orice oraş are minim un patinoar.

Mereu am preferat mişcarea în aer liber, deşi am avut abonament la sală mulți ani la rând şi în curând îl reînnoiesc. Chiar dacă nu faci sport afară ci doar alegi să mergi minim 15 minute pe jos, tot te aeriseşti şi te umpli de energie. Pentru mine o zi în care nu ies din casă este o zi pierdută. Din fericire se întâmplă extrem de rar, iar de când cu bebe, mai deloc.

Patinez de mică, la fel cum practic şi alte sporturi, la nivel intermediar aş spune, atât cât să mă simt bine şi să profit de aer curat. E greu să descriu satisfacția pe care o am când ajung acasă după 2 ore de patinat (sau puțin peste o oră, pentru că nu ajung niciodată la începutul programului 😂) şi îmi vine să dorm alte 2 ore, dar nu le dorm pentru că deh, am copil mic. 🤣

Am mare noroc cu părinții şi cu socrii. Tata patinează cu mine, iar mama sau soacra plimbă copilul prin tot parcul. Câteodată doarme, câteodată plânge, după posibilități.😂 Avantaj cu bunici în acelaşi oraş de care vreau să profit din plin. Îmi pare rău pentru cele mai puțin norocoase, însă le îndemn pe cele în aceeaşi situație să se mobilizeze pentru ca doar cerând ajutor li se va oferi.

Mamele au nevoie de mişcare şi activități variate ca să iasă puțin din rutina zilnică şi să nu se urce pe pereți, iar patinajul este o variantă excelentă. Nu, nu e uşor să stai acasă cu copilul, deşi aşa crede lumea.😏

Nu ştii să patinezi? Te apuci şi înveți! Cumnata şi cumnatul meu s-au apucat anul acesta, odată cu fiica lor de aproape 6 ani şi petrec astfel timp de calitate împreună. Acum două weekenduri am fost aproape toată familia la patinoar, părinți, bunici, frați, verişori, unchi, naşi, nepoți, şi a fost foarte distractiv!

Pentru o experiență plăcută şi la -8 grade sau mai puțin, eu recomand totuşi îmbrăcăminte corespunzătoare, deşi un program nu durează mai mult de 2 ore. Nimeni nu se distrează înghețând, mai ales de când suntem adulți morocănoşi şi nu mai suportăm să ne înghețe genunchii şi picioarele. Eu de când am descoperit dresul MP Denmark din lână – Capsule Black şi colanții Joha din lână merinos – Cecilie Black, ambele de la hiphip.ro, le port pe sub colanți lucioşi sau blugi de fiecare dată când ies din casă, fie că mă plimb cu bebe, fie că merg la patinoar. În patine recomand neapărat şosete groase, de preferat de ski, pentru un confort termic ridicat şi să o spunem şi pe aia dreaptă, ca să nu te bată patinele la gleznă. Eu mă înțeleg extrem de bine cu şosetele groase Hirsch Natur din lână organică, dar există multe alte variante optime. În partea de sus port fie maieu de alăptare (că ce să fac 😂), fie maiou Joha Chemise lână şi mătase – Sara Black, apoi bluza Joha din lână merinos – Marie Black sau o bluză Zajo roz tot din lână, încă o bluză subțire deasupra şi vesta mea simpatică de blană artificială. Mereu las geaca groasă de iarnă în căruț pentru că aş transpira cu ea pe gheață. Căciulă, mănuşi, ochelari de soare la program de zi şi eşti gata de distracție!

Sigur că recomandările mele poate nu sunt potrivite pentru toată lumea, însă am vrut să accentuez rolul pe care îl au piesele first layer din lână în viața mea de mamă activă. Le iubesc pentru că nu prea transpir în ele şi atunci când se întâmplă, se usucă pe mine. Le port zi de zi acum că nu merg la birou, la patinoar după cum spuneam, pe bicicleta (mai rar acum că nu am timp), şi abia aştept să le port pe snowboard săptămâna viitoare în Bansko! 😍

Ştiu că pentru mulți din generația mea patinajul este so last year (sau last decade 😂) dar cred că e benefic să redescoperim ce ne plăcea când eram adolescenți şi să ne entuziasmăm mai mult de lucrurile aparent mărunte. Aşa se trăieşte frumos!

P.S.: Până pe 28 ianuarie sunt cele mai mari reduceri din an la hiphip.ro! Merita să arunci un ochi. 😊

#KeeshaTraiesteDinPlin

#TraiesteFrumos

Lasă un comentariu