E ok să fii supărată, cu toții suntem.

Trăim cu siguranță niște vremuri interesante și triste, care ne-au scos brusc din cotidian și ne-au obligat să ne schimbăm radical modul de viață. Faptul că totul se întâmplă primăvara, când natura renaște, este pe de-o parte extrem de dureros, căci nu o putem admira în toată splendoarea ei, însă pe de altă parte parcă ne dă speranța că totul va fi bine.

Începem acum să ne dăm seama ce bine era înainte. Ce simplu era să te duci la magazin oricând chiar și pentru un singur produs, ce normal era să cumperi un cadou din mall înainte de o zi de naștere sau cât de în siguranță te simțeai când îți așteptai cuminte rândul la programarea de la doctor. Ce bine era să poți sta cu orele în parc cu copilul tău, să te bucuri când vezi alți oameni, să te vezi cu prietenii, să te bucuri de natură, să stai la terasă sau chiar să ieși la un restaurant. Parcă era bine și să mergi la birou cu toată aglomerația de la metrou sau din trafic. Totul era bine când ieșeam din casă oricând și ne duceam oriunde. Nu ne dădeam seama că normalul nostru se poate termina, oricât de mult îl apreciam sau îl disprețuiam din când în când.

Partea bună, căci în orice rău există și ceva bun pentru cine are ochi să îl vadă, este că acum apreciem lucrurile mici, sau dacă nu o facem încă va trebui să începem rapid, căci altfel o vom lua razna.

Cum eu am o fetiță mică acasă îmi este extrem de greu să nu o duc în parc, să nu își consume energia așa cum era obișnuită. Doarme prost la prânz din cauza asta și seara mă chinui peste o oră să o adorm. Mă frustrez, mă enervez, îi transmit și ei starea mea și ne învârtim într-un cerc dubios. Este afectată și masa, și joaca și relația noastră în general.

Totuși, ca mamă am avantajul că de când s-a născut am învățat să apreciez lucrurile mici. Când aveam un bebeluș lipit de mine, un duș scurt era un dar divin. Acum îmi permit chiar și o baie cu spumă, dar dezavantajul momentului în care m-a prins pandemia este că nu pot sta cu orele pe Netflix sau să citesc ca atunci când aveam un bebeluș. De asemenea, părinții știu că un copil mic te epuizează ca nimic altceva pe această lume, iar acolo unde nu există odihnă, nu mai exisă nici răbdare. Nu poți pune pauză la parenting, din păcate.

Dar dacă mă gândesc mai bine, îmi dau seama de ceva: e greu cu copil mic, dar cât de greu ar fi fost fără? Aș fi avut timp de filme, dar nu aș fi avut parte de râsul ei molipsitor care îmi face inima să vibreze. Doar părinții știu câtă iubire e acolo.

E greu și cu soțul în casă toată ziua căci avem momente când ne vărsăm frustrările unul pe celălalt, dar sigur e mai bine decât să ne vedem doar 2 ore/zi. Avem unde să locuim! Avem internet! Avem cu cine să vorbim pe whatsapp! Avem părinți, pe care vrem să îi protejăm. Nu mai avem nevoie de nimic altceva!

Un lucru este cert, niciodată nu suntem pe deplin mulțumiți. Nu eram înainte, nu suntem nici acum. Fiecare simte izolarea altfel și crede că nu există un om mai nefericit. A trecut perioada de negare a situației și încet, dar sigur, a trecut și cea de răzvrătire. Trebuie să acceptăm situația și să vedem ce facem de acum înainte ca să nu lăsăm timpul se scurgă degeaba pe lângă noi.

Doar acceptând situația putem face ceva bun din ea. Doar lăsând trecutul în urmă și trăind prezentul putem ieși pe plus din toată nebunia asta.

🏵️ Dacă ai timp de filme, profită și apreciază asta! Nu oricine are timp să se relaxeze în fața televizorului, deși pare un lucru atât de banal în zilele noastre.

🏵️ Dacă ai cu cine să stai în casă, practică recunoștință pentru asta. Sunt mulți care sunt izolați singuri și lipsa interacțiunii față în față este foarte dureroasă. Dacă ai prieteni în această situație, te rog să vorbești cu ei des ca să îi ajuți.

🏵️ Dacă stai singur sau singură, dar ai cu cine să vorbești pe whatsapp sau pe cine să suni, apreciază asta. Chiar există oameni pe care nu îi caută nimeni sau care nu au pe cine să caute.

🏵️ Dacă ai copii, acum e momentul să fii mai prezent sau prezentă în viața lor, oricât ar fi de greu. Din acest timp petrecut împreună sunt șanse foarte mari să iasă lucruri mărețe.

🏵️ Ai unde să locuiești, ai mâncare? Cred că suntem norocoși dacă putem răspunde afirmativ! Oprește-te pentru o clipă și mulțumește.

🏵️ Ai internet? Acum că toată viața noastră s-a mutat în online, imaginează-ți cum ar fi fost să nu avem acest aliat la îndemână.

🏵️ Există cărți de citit, există jocuri, există spectacole de teatru și de operă online. Este impresionant cât de bine se poate adapta omenirea la orice provocare. Dacă nu profiți acum, chiar că nu le meriți.

🏵️ Comandă ghivece, pământ și semințe. E timpul să lucrezi la grădina pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna!

🏵️ Gătește dacă îți place, sau măcar încearcă. Te relaxează și te face să te simți chiar bine.

🏵️ Acum e momentul să profiți de clasele online și să faci sport. Gândește-te că nu mai pierzi timp pe drum, totul este mult mai eficient. Și cel mai important, nu te vede nimeni dacă faci 15min sau 2h, e doar alegerea ta să faci ce ți se potrivește mai bine. Și ce surpriză vor avea cunoscuții când te vor revedea!

🏵️ Ai amintiri din călătorii? Acum e momentul să te uiți la poze și filmulețe, să te simți în vacanță pentru câteva minute, să te apuci de photo books sau să mai sortezi din miile de cadre duble.

🏵️ Fă o baie lungă, deschide o sticlă de vin și relaxează-te. Sunt sigură că poți face asta zile întregi! Viața și-a încetinit ritmul și nici nu e chiar așa de rău. Am luat o pauză binemeritată.

🏵️ Fă acum prin casă tot ce ți-ai propus zile, luni sau ani întregi și nu ai apucat.

Și printre toate gândurile pozitive pe care încerc să ți le transmit și toate ideile cu care încerc să te ajut, te asigur că e ok să simți frustrare și supărare. E ok să ai perioade în care stai degeaba sau zile în care copilul mănâncă biscuiți la masa de prânz. Dacă nu simți să faci nimic din ce am scris mai sus, e foarte ok și asta. E o perioadă sensibilă și e foarte ușor să cădem dintr-o extremă în alta. Fii bună cu tine și cu ceea ce simți, ideea este să nu mai simți presiunea socială, nu să schimbi motivul pentru care o simți. ❤️

E ok să urăști situația actuală, cu toții o facem, dar nu e ok să fii rău cu ceilalți. Nu uita că în spatele unui profil vesel și motivațional, e un om care se chinuie să se mențină la suprafață, ca apoi eventual să îi influențeze pe alții. Nu uita că și prietenii tăi au frustrări și fiecare reacționeaza altfel la stres.

Stai acasă cât mai mult, fii un model pentru alții. Respectă regulile de igienă, stai departe de alți oameni, fii empatic, donează și ajută cadrele medicale. Suntem cu toții în această situație și numai împreună putem ieși din ea.

Ia-ți timp să analizezi situația și să o disprețuiești. Mestec-o pe ambele părți, descarcă-te, încarca-te cu bine și apoi împrăștie-l în lume! ❤️

#FaRaiDinCeAi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s