Istorie în Piața Victoriei

În seara zilei de 5 februarie 2017 am făcut istorie! Alături de alți 599.999 am luminat Piața Victoriei în lupta pentru dreptate, am ținut un moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv și am cântat cu mândrie imnul național!

Nu sunt un om pasionat de politică și nu stau toată ziua cu capul în articole, însă în ultimele zile am urmărit cu stupoare declarațiile celor la putere. Guvernul României a dat mișelește, pe 31.01.2017 la ora 22:00, o ordonanță de urgență prin care se modifică codul penal și care, probabil, îi scapă pe majoritatea celor care ne conduc, de justiție.

Poporul român nu e prost și ușor ușor oamenii s-au documentat, astfel încât, după 6 zile de proteste din ce în ce mai ample, duminică pe 5 februarie, Piața Victoriei a fost umplută până la refuz de peste 250.000 de oameni! Wow!

Seara de duminică va râmâne mereu în sufletul meu. Am fost acolo în mijloc și spun sincer că a fost o seară plină de emoție, de revelație! O seară în care m-am simțit pentru prima dată cu adevărat mândră că fac parte dintr-un popor educat și responsabil, mândră de România mea! Oamenii erau pașnici și cu bun simț, auzeai dn toate părțile ”scuze” și ”mulțumesc”, oameni educați adunați din toată țara care au înțeles că numai uniți vom reuși să obținem dreptate.

La ora 21:00 am luminat piața! Cu toții am aprins lanternele de la telefoane și am transmis dorința colectivă către cei care au ochi să o vadă. A fost un moment monumental.

Din solidaritate, la 21:30 am ținut un moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv. Nu pot explica în cuvinte senzația pe care o ai atunci când toată piața tace, atunci când îți dai seama că toată masa aceea de oameni sunt ca tine, sunt ai tăi și vă conduc aceleași valori. Apoi mulțimea a aplaudat și a scandat ”Ne-ați unit, ați reușit”!

La 22:00 am cântat imnul. Mi s-a făcut pielea de găină când am auzit glasul colectiv răsunând cu mândrie și dedicare. Mulți poate l-au cântat pentru întâia oară dar atât de bine de parcă au repetat luni în șir.

16587079_1604219852926467_8080741081983598288_o

Bravo români! Asta e România mea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s