Cum și-ar dori copilul meu să fie mama lui?

Cuvinte către mine la 31 de săptămâni.

Ca pentru orice mommy-to-be sarcina vine cu multe sentimente și senzații noi, dar și cu foarte multe întrebări pe care ți le pui în gând, în timp ce încerci să pari cea mai echilibrată persoană de pe pământ.

”Oare mă voi descurca? Oare cum mă pot pregăti mai bine pentru venirea celui mic? Oare știu să schimb un scutec? Dar să țin un copil așa mic în brațe? Oare… ” Și pentru că încerc să îmi pun gândurile în ordine în momentul de față, mi-a venit o idee. Cine ar putea să îmi răspundă cel mai bine la toate aceste întrebări dacă nu chiar minunea pe care o port în pântec? Desigur, micuța mea nu mă va lovi o dată atunci când răspunsul la o întrebare este pozitiv și nici de două ori dacă nu e de acord, însă am încercat să mă pun puțin în locul ei și iată ce a ieșit.

Cum și-ar dori copilul meu să fie mama lui?

”Copilul meu și-ar dori ca mama lui să fie fericită și recunoscătoare.” Nu e puțin lucru faptul că ești însărcinată și nu trebuie să uiți asta nicio zi, oricât de stresantă ar fi ea la birou și oricâte drumuri trebuie să faci pentru analize și investigații medicale. Sarcina este o binecuvântare pentru care trebuie să fii recunoscătoare în fiecare zi, este o perioadă în care trebuie să deschizi ochii și să încerci să realizezi cât de mică ești de fapt și cât de mare este miracolul pe care îl trăiești. Fiecare moment este unic și trebuie prețuit din plin.

”Copilul meu și-ar dori ca mama lui să fie prezentă.” Există oare ceva mai important pe lumea asta care să merite să îți îndrepți gândul în altă parte în această perioadă? După cum spuneam, fiecare moment este unic, el nu se întoarce. Mai știi prima dată când ai mers la medic și, deși arătam ca un mormoloc, ți s-a oprit respirația când ai auzit cum îmi bate inima? Sau prima dată când mi-ai simțit mișcările? Sau când corpul a început să îți dea toate semnele necesare pentru ca tu să știi când să te oprești din sport atunci când exagerezi? Ai doar 9 luni la dispoziție să fii prezentă în fiecare clipă și să te pregătești pentru cea mai frumoasă aventură. Nu le irosi!

”Copilul meu și-ar dori ca mama lui să fie informată.” În ziua de astăzi există atâtea modalități de informare, cursuri și conferințe, încât e păcat să nu îți oferi această șansă. Cu siguranță atunci când mă vei vedea intuiția de mamă îți va da răspunsurile la aproape toate întrebările, dar până atunci este mai mult decât util să îți faci o idee despre ce va urma. Din fericire ai adunat deja multe informații din surse de încredere. Ai fost la curs Lamaze și puericultură, la curs de alăptare susținut de un consultant în alăptare acreditat, ai participat la câteva conferințe unde au vorbit speakeri foarte buni și îți cauți răspunsurile la întrebări pe un grup foarte cunoscut de Facebook, desigur acolo unde sursele sunt menționate și verificate. De peste tot ai plecat doar cu informațiile care ți s-au potrivit, însă ai aflat foarte multe lucruri noi și chiar ți-ai schimbat părerea acolo unde ai aflat că există studii pentru a ajuta viitoarele mămici. Nu ai exagerat cu informarea, dar cumva te simți mai bine pregătită pentru ce va urma.

”Copilul meu și-ar dori ca mama lui să fie liniștită.” Ai aflat la o conferință că mama îi transmitem copilului din pântec toate informațiile necesare despre lumea în care urmează să se nască, inclusiv țara, limba, alimentația, melodiile care îți plac și pe care le va recunoaște când le va auzi, dar și modul în care trăiește familia sa. Astfel, o mamă stresată îi va transmite copilului ei că va veni într-o lume agitată, cu mult stres, iar el se va pregăti psihic pentru asta și va fi, evident, mult mai neliniștit. Eu nu îmi doresc să îmi transmiți acest lucru pentru că știu că nu ești de părere că agitația secolului 21 are dreptul să fie cea care îți dictează modul de viață. Desigur, nu te poți refugia mereu într-o oază de liniște, însă poți alege câteodată să mai spui și stop. Din liniște izvorăsc cele mai senine gânduri și cred cu tărie că de ele avem nevoie în această nouă aventură împreună.

”Copilul meu și-ar dori ca mama lui să fie înțelegătoare.” Deși tu te-ai obișnuit cu ideea că vei avea un copil, ești fericită și recunoscătoare, asta nu trebuie să fie valabil și pentru cei din jurul tău. Trebuie să recunoști că ai avut noroc în sarcină până acum și majoritatea celor cu care ai interacționat chiar ți-au transmis energie pozitivă și te-au făcut să te simți specială, dar nu trebuie să îți modifici starea de bine atunci când cineva nu îți dă locul în metrou sau se bagă în față la coada de la supermarket și nici măcar atunci când prietenii fără copii nu înțeleg prea bine prin ce treci și nu te întreabă mai des ce faci. Fiecare dintre noi are zile mai bune și zile mai rele, fiecare are supărări și griji, program încărcat și mai ales nu uita de lipsa de timp a secolului în care trăim, care se pare că ne ocupă tot timpul. 🙂 Înțelegerea aceasta nemărginită va fi cu siguranță foarte utilă în noul rol.

”Copilul meu și-ar dori ca mama lui să fie răbdătoare și să se mulțumească cu mai puțin.” Nu e ușor să fii însărcinată, mai ales în ultimele luni și mai ales dacă înainte de sarcină aveai o viață foarte activă. Înainte călătoreai foarte mult, îți plănuiai multe vacanțe aventuroase și încercai să faci din fiecare weekend o experiență activă. Bicicleta, rolele, snowboard-ul sau bețele de trek erau prietenii tăi cei mai buni. Acum e puțin mai greu pentru că ligamentele se înmoaie iar riscul de accidentare și dureri de spate este mai mare, dar trebuie să recunoști că noile activități ți-au adus aproape aceeași satisfacție și oricum te-ai urcat pe schiuri 3 zile în acest sezon, ai fost la patinoar când burtica încă nu se vedea și încă te distrezi cu trotineta prin parc. Practic, ai făcut tot ce t face fericită, dar cu moderație și mare atenție. Acum dansezi aproape zilnic acasă pe melodiile preferate, vizitezi parcurile în continuare, mergi pe jos cât de mult poți și abia aștepți să mă înveți și pe mine ce bine e să fii activă. Dacă tot suntem la subiectul cu răbdarea, ai învățat că vei avea nevoie de multă la venirea mea pentru că va trebui să ne obișnuim unul cu altul. Copilul nu vine învățat, ci învață odata cu tine.

”Copilul meu și-ar dori ca mama lui să fie plină de iubire, să se iubească pe ea mai mult decât pe oricine altcineva ca apoi să poată da iubire și altora.” Nu trebuie să depinzi de nimeni să te iubească pentru că doar iubirea de sine și respectul față de propria persoană te ajută să ai un suflet întreg. Bineînțeles, asta nu înseamnă să nu prețuiești iubirea pe care o primești deja de toți cei dragi. Tot de la o persoană dragă ai auzit că ”un pahar gol nu a ținut nimănui de sete niciodată” și te rog să nu uiți de tine nici atunci când voi veni eu. Răsfață-te și nu uita de nevoile tale în primul rând, ca apoi să îmi transmiți mie tot ce ai mai bun. Merităm amândouă să fim pline de iubire, fericite și împlinite!

”Copilul meu și-ar dori ca mama lui să fie înțeleaptă.” O mamă ar trebui să fie conștientă de tot ce se întâmplă în jurul ei și să nu lase factorii externi să o influențeze, decât atunci când aceștia o ajută să devină mai bună. Trebuie să înțelegi ce îți face rău și să renunți, mai ales acum, la persoanele toxice și obiceiurile negative din viața ta. Sarcina e ca un reset, o perioadă în care trebuie să devii mai bună dacă îți dorești ca copilul tău să fie mândru de mama sa.

Copilul meu și-ar dori ca mama lui să fie echilibrată, iar ea poate fi astfel doar fiind câte puțin din tot ce am scris mai sus.

Am auzit că nu există mame perfecte dar am auzit că există mame perfecte în ochii copiilor lor. Micuțul tău te va iubi exact așa cum ești și oricât de mult ai da-o în bară așa că nu îți mai face griji, iubește-te și admiră-te, pentru că în această perioadă începi să devii cea mai bună versiune a ta! ❤

#KeeshaTraiesteDinPlin  #FaRaiDinCeAi

Lasă un comentariu